Arrow
Arrow
Strandnyitás - 2021 -

Újra itt a nyár és nyit a Nádastó Szabadidőpark strand.

2021. június 25-től várunk minden új és régi vendégeinket.

Irány a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőpark!

Slider

 

STRAND

A több tóból álló tórendszer a horgászat szerelmeseit egész évben várja, a strandolni vágyók pedig május 15 - szeptember 30-ig élvezhetik a táj szépségit és a hűsítő vizet.

A mozogni vágyókat szabadtéri fitnesz park, játszótér, foci- és röplabda pálya és egy wakeboard pálya várja.

Részletek

 

 

HORGÁSZAT

Azt mondják a halak éjszaka jobban kapnak. Nálunk 24 órás horgászatra is lehetőség van március 20 - november 15-ig.

Gyertek és kapcsolódjatok ki nálunk a hétköznapok rohanásából! :)

 

Részletek

 

 

PROGRAMOK

A gyerekek nyalnának egy fagyit, apu inna egy sört, anyu pedig azon töri a fejét milyen ebédet adjon a családnak! Nem kell kétségbe esni, mert a strandszezon idején többféle egység is tárt karokkal várja az ide látogatókat. Van itt fagyizó, pizzéria, hamburgeres, hot-dogos, lángosos, meleg konyhás étterem és még koktélbár is. 

Részletek

Dezső már a fürdővendégek előtt megérkezett a sándorfalvi strandra. Fotó: DMDezsőt mindenki ismeri: a sándorfalvi strand hattyúja immár legendás alakja a fürdőhelynek. A sérült szárnyú állat még télen sem hagyja el a környéket, de a hideg hónapokban messzebbre is elkóborol. Mostanra azonban ismét elfoglalta állandó lakhelyét, és várja párját, Lujzát.

Noha a sándorfalvi strand csak május közepén nyit, az első törzsvendég már visszatért a bányatóhoz. Dezső, a hattyú évek óta otthonának tekinti a Nádastó Szabadidőparkot: rendszeresen a strandolók közt flangál, ételt kunyerálva. Valószínűleg kevesen tudják, de ő télen sem hagyja el a környéket. Bár a hattyúk általában a hideg elől délebbre húzódnak, Dezső sérült szárnya miatt mindig a környéken telel.

– A közeli tavakon szokták látni, de volt már, hogy állítólag Balástyán járt. Persze lehet, hogy ez csak legenda, mert nem tud repülni – mesélte Bene Gyöngyi strandvezető.

 Mindenesetre a hattyú már ismét a sándorfalvi strandon kószál, egyelőre csak a horgászokat bosszantva azzal, hogy eleszi előlük a csalit. Hamarosan azonban érkezik párja, Lujza – vagy ahogy még emlegetik, Dezsőné –, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ismét családot alapítsanak. 

– Itt szokták felneveli a fiókákat, azok azonban a következő évben már nem térnek vissza hozzánk – mesélte a strandvezető. Dezső egyébként egyedül olyankor harcias, amikor kikelnek a kishattyúk: a fészket védelmezve előfordul, hogy mérges fújtatással reagál a strandolók közeledésére. Alapvetően azonban békés jószág, még akkor sem jelent veszélyt, ha egy dühös nagymama élénken hadonászik feléje, miután elvette a kezéből az unokának szánt vajas kenyeret.

forrás: www.delmagyar.hu

Közelgő események

Események nem találhatóak

Bemutatkozó videó

Bemutatkozó videó

Eseménynaptár

loader
nadasto2014_01.jpg